Водеща новина от Мода

Как да водим пълноценен живот съвместно с работа на бюро?

Работата на бюро на пълен работен ден може да бъде доста уморителна и понякога петък може да изглежда много далеч.

Ако работите в офис по 8 часа на ден или в момента вършите работата си у дома седнали през цялото време, това може да бъде не просто психически, но и физически изтощително. Взирайки се в компютъра си и седейки на едно място толкова дълго време може да е вредно за здравето ви.

Но как да останете здрави физически и психически, когато работите на работно бюро?

 

1. Поза

Най-важно е позата на тялото. За да не причинявате на тялото си болка, правилната стойка е изключително важна, особено ако седите на бюрото си по 8 или повече часа на ден. Влошената стойка може да ви донесе бъдещи болки във врата, раменете и гърба или дори изкривяване на гръбначния стълб.

Един от начините да се поддържате здрави е да използвате ергономичен стол, когато седите на бюрото си. Той е проектиран по такъв начин, че да ви накара да седите в правилна стойка, която е подходяща за вашето здраве. Друг вариант е ако нямате възможност за такъв стол, да използвате такава приставка, която се закрепя за вътрешната част на стола.

 
2. Правилно разположение на монитора

Освен стойката на тялото и използването на ергономичен стол, важно е и как е настроен и вашият монитор спрямо нивото на очите.

Ако забележите, че непрекъснато гледате надолу и ви напряга врата, ще трябва да намерите нещо, което да повдигне монитора. Някои монитори са регулируеми по височина, което е страхотно. Но ако вашият не е, използвайте стойка за повдигане на монитор или друг предмет, който може да се сложи под него.


3. Движение

Ако наистина ви се налага да седите цял работен ден на стол, движението наистина ще ви липсва и ще го усетите. Затова добър вариант е да се движите колкото се може повече преди или след работа. Започнете сутринта си с упражнения за разтягане, ако имате време потичайте в парка. Стигнете на работа пеша или слезте 3-4 спирки по-рано и се разходете до работното място. След работа отидете да се раздвижите във фитнес залата, плувния басейн или да изкарате напрежението със зумба. Старайте се да намирате колкото се може повече време за движение в ежедневието си.


4. Оползотворете обедната си почивка

Обедната почивка може би е най-приятната част, когато вече сте забили тотално на работно място, а не е минал и половин работен ден. За да се чувствате максимално добре на работа храненето е изключително важно. Здравословната храна кара мозъка да разсъждава по-бързо и организма да се чувства по-добре и по-пълноценен и енергичен. Може да се опитате да приготвите вкусна и здравословна храна у дома, която да занесете в офиса. Също така не прекалявайте с количеството храна, тъй като това ще повлияе на работата ви.

Прекарайте обедната си почивка в приятна колегиална обстановка. Цяла сутрин сте прекарали времето сами, време да се разведрите с някоя друга случка, която някой ваш колега ще ви разкаже.


5. Вкарайте ред и организация

За всеки човек е важно да успява да намира лесно нещата, които са му нужни. Именно затова подредете бюрото си, за да може да знаете кое къде е без да изпадате в паника, когато важен документ ви липсва. Организирайте така работното си място, че то да бъде прилежно подредено, че да успявате да намерите всичко нужно, но и да бъде максимално опростено и чисто. Когато бюрото ви е в хармония с вас, то тогава и работата ще бъде.


6. Планирайте деня си

Планинга на задачите винаги е най-труден в работната обстановка. Ако нямате планинг се случва да забравите нещо важно, което е трябвало да свършите. Именно за да няма хаос на работното място е много добра идея да си направите планинг ден за ден, в който да опишете кога и какво трябва да свършите. Така ще се научите да бъдете по-организирани и няма да се затормозявате излишно с неизпълнени в срок задачи. Купете си планер, в който да пишете всичко важно, за да сте в час.


Повече новини прочетете в http://modamagazine.bg

Новини от Мода

София участва във филмовия ден на младите зрители

Европейската филмова академия и Международният филмов фестивал София Филм Фест отправят покана към младите зрители, които за поредна година...

Представете си...

Ден 10, съботаЗдравейте,Ден 10 на София Филм Фест обикновено е най-натовареният. Това е вторият ден на София Мийтингс,в който се п...

Alexander McQueen с проект, който насърчава креативността

Британската модна къща Alexander McQueen стартира нов проект „McQueen Creators“ за вдъхновяване на креативността във време, в ко...

Какво ще се случи със сватбите по време на пандемията

Със събирания, по-големи от двама души, забранени почти по целия свят, сватбите и церемониите заеха едно от най-задните места в листа ни със...

Красотата на сините очи

Синьо, красота, изящество. Насладете се на идеи за грим, които подчертават красотата на сините очи. С тях няма да останете незабелязани, г...

Как да си направим афро къдрици

Винаги сте се чудели как бихте изглеждали ако бяхте с къдрава коса? Е, време да е разберете.За да си направите афро къдрици в домашни услови...